kerlek.blogg.se

Tidsresan

Kategori: Allmänt


Tidsresan
Nu har vi år 2100, tjugoetthundra eller tjugoettnollnoll.
Tiden går, jag tykker inte det är längesen det var år 2000 och vad det har hänt mykket sen dess, inte minst stavningsförenklingen.
Alla bokstäver uttalas som dom låter och alla sj-jud stavas sj och alla tj-jud stavas tj. Uttalen jörs som det stavas och stavas som det uttalas. Ståkkholmsregionen får dominans eftersom det är över tre millioner männisjor där.
Meningen är att alla ska kunna läsa åkk förstå direkt vad som är skrivet. Till eksempel skrevs det tidigare genom, för kromosomuppsättningen, men nu stavas det jenåm, eller presis som det låter. Ett exempel på hur svårt det var att stava förr när Jätti stavades Gertie, endast en bokstav var rätt.
Bokstäverna C, Q, W, X åkk Z används inte.
Mykket av denna förenklad stavning har bidragit till att dom flesta som har haft svårt för att stava och läsa har kommit in i sammhället och har kunnat få befattningar som bara var en drömm för några år sen.
Det kansje bästa är att det är så mykket lättare för nybörjare att lära från början. En grupp är invandrare som har fått det betydligt lättare att lära in. En stor nakkdel har varit för språkforskare som tjämpade emot länge, men den största svårigheten var nog med dom som var duktiga på stavning och läsning, att få dom att förstå hur mykket bättre allt skulle bli i framtiden. Nu förs knappast någon diskusjon längre, endast språkforskare har svårt för att glömma den gammla stavningen.

Kommentarer

  • Gertie säger:

    Och nu ser du in i framtiden ! Det tycker jag är roligt,,,,språkforskare? skit i dom!!!

    2012-11-21 | 13:29:55

Kommentera inlägget här: