kerlek.blogg.se

Boxning

Kategori: Allmänt

Nu har en svensk kvinnlig proffsboxare  blivit nockad och allvarligt skadad med medvetslöshet och hjärnblödning som föld. Så är målet i boxning, inte att döda kanske men att slå ner och skada sin motståndare så snabbt och så  mycket som möjligt och då gäller inte att tänka till och vara försiktig. Då kan det mycket väl tänkas att offret får för hårda slag och faller handlöst i golvet.
Det kan tyckas hårt att säga att vi måste räkna med att en och annan råka till att dö ibland men det är inte det som är det farligaste utan den inställning till människovärdet som försämras och gör att man inte ser att motståndaren är skadad utan gläds åt att motståndaren är nedslagen och inte nog med det alla som håller på den som slog ner sin motståndare blir glada och gläds i högan sky.
Tänk att så  många kan bli glada när samtidigt en människa ligger medvetslös och kämpar för att överleva. Vi får en sådan fruktansvärd dålig inställning till livet och medkänslan försvinner också.
Tänk också hur det blir om barn ser boxsningen och blir fasinerade av det, då gläds även dom och de får lätt känslan att det är något fint att boxas och att skada sin motståndare. När barn  som är så mottagliga ser sådant så följer det lätt långt fram i livet och dom får känslan att man kan slå ner en som verkar inte ha samma uppfattning som en själv. 
I stället för samförstånd och emparti blir det muskler som får avgöra vad som  är rätt
Är det rätt väg att bygga upp ett samhälle på?

Kommentarer

  • Gertie säger:

    Håller helt och hållet med dig ang boxningen. Borde förbjudas helt!! Även Ingmar Johansson sa en gång att den sporten jag håller på med är livsfarlig.

    2013-06-18 | 18:08:50
  • Gertie säger:

    ps Kul att du har kommit igång med bloggen igen ds

    2013-06-18 | 18:09:41

Kommentera inlägget här: