kerlek.blogg.se

Religioner

Kategori: Allmänt

Jag är född 1930 och minns mycket väl hur det var i min barndom och ungdom. 
Vi tillhörde och tillhör forfarande den evangelisk protestantiska kyrkan och man föds in i den och har inga möjligheter att ändra på det. Vi döps in i den religionen, vi var tvingade att gå och läsa för den religionen efter avslutad skolgång. Vi var tvungna att göra värnplikten och försvara landet från andra religoner om det så skulle behövas och vi var tvungna att gå in i döden om vi så behövdes. Andra länder hade liknande lagar som skyddade deras religösa tro. 
Jag minns i min barndom att jag fick följa med min mor in i kyrkan och sitta till vänster i dom bänkarna och till höger satt männen. 
Efter det att kvinnan fått barn så fick hon inte gå i kyrkan på flera månader för hon ansågs för oren, tänk hur tokigt det kan bli och längre tillbaka i tiden var det ännu värre. Allt var påtvingat för vi hade inget val för valet hade maktens herrar gjort åt oss. 
Nu är det mycket friare och man kan gå ur statskyrkan och välja den religion man vill och man kan också välja att inte tillhöra någon alls, men varför ska allt sådant ta så lång tid.
Usa har väl varit ett föregångsland på det viset för där har man så vitt jag vet alltid fått välja religion.
I dom flesta muslinska länder får man inte välja vilken religion man vill tillhöra utan är man född i ett sådan land då ska man tro på den religionen och inte nog med det om man försöker gå ur den så blir man straffad med döden. Kan något vara torkigare än så? inte vad jag vet. Kvinnorna får välja i viss utsträckning vilka kläder som dom ska bära, om jag fattat det rätt så fungerar det så att ju mer troende dom är ju mer ska dom dölja av sin kropp och det ska vara svart, en del föredrar att dölja hela kroppen och ha bara lite öppning för ögonen. En del verkar ha det så tråking i sin puppa att dom inte har något roligt alls annat är ätandet som har gjort dom så kraftiga att man skulle kunna uppfatta dom som om dom har fäst på sig enorma dynamitbälten och se ut som en levande bomb, för vilken vet med den klädslen så kan mycket väl en man gömma sig med en sprängladdning. Hur i hela världen kan sådan klädsel tillåtas, däremot om det skulle vara någon som är naken så blir den direkt inspärrad, Är inte sådant konstigt eller är det jag som är konstig.
Ge mig svaret 
 
 
 
 

Evigt liv

Kategori: Allmänt

Vi kommer att lägga upp hela vår sinnen för datorer med 2045 och våra kroppar kommer att ersättas av maskiner inom 90 år, hävdar Google experten 

  • Ray Kurzweil Director of Engineering på Google, tror att vi kommer att kunna ladda upp hela vår hjärna till datorer inom de närmaste 32 åren - en händelse som kallas singularitet
  • Vår "bräckliga" mänskliga kroppsdelar kommer att ersättas av maskiner med sekelskiftet
  • Och om dessa förutsägelser besannas, det kan göra människan odödlig

Genom VICTORIA WOOLLASTON

I drygt 30 år, kommer människor att kunna ladda upp hela sina sinnen till datorer och bli digitalt odödlig - ett evenemang som kallas singularitet - enligt en futurist från Google.

Ray Kurzweil, Director of Engineering på Google, hävdar också att de biologiska delarna av vår kropp kommer att ersättas med mekaniska delar och detta kunde ske så tidigt som 2100.

Kurweil gjorde anspråk under sin konferens tal vid Global Futures 2045 International Congress i New York i helgen. 

Scrolla ner för video

 

Ray Kurzweil - Director of Engineering på Google - hävdar att med 2045 människor kommer att kunna ladda upp hela sina sinnen till datorer och bli digitalt odödlig - ett evenemang som kallas singularitet. Han gjorde ett uttalande på Global Futures 2045 International Congress i New York

VAD ÄR SÄREGENHET?

Teknologisk singularitet är utvecklingen av "superintelligens" åstadkoms genom användning av tekniken.  

Den första användningen av termen "singularitet" avser tekniska sinnen var matematikern John von Neumann. Neumann i mitten av 1950-talet.

Han sade: "den allt snabbare utvecklingen av teknik och förändringar i läget för mänskligt liv, vilket ger intryck av att närma sig någon väsentlig singularitet i historien av loppet bortom vilken mänskliga angelägenheter, som vi känner dem, inte kunde fortsätta."

Termen användes sedan av science fiction-författare Vernor Vinge som believesbrain-dator gränssnitt är orsakerna till singularitet.

Ray Kurzweil hänvisas von Neumanns användningen av termen i ett förord till von Neumanns klassiska datorn och hjärnan.

Kurzweil förutspår singulariteten att inträffa omkring år 2045 medan Vinge förutspår att det kommer att hända före 2030.

Konferensen skapades av rysk mångmiljonär Dmitry Itskov och presenterade visonary berättar om hur världen kommer att se ut efter 2045.

Kurzweil sade: "Baserat på konservativa uppskattningar av beräkningsmängden du behöver funktionellt simulera en mänsklig hjärna, kommer vi att kunna utvidga vår intelligens en miljard gånger."

Han hänvisade till Moores lag som säger att makt computing dubblar, i genomsnitt vartannat år citerar utvecklingen från genetisk sekvensering och 3D-utskrifter. 

I Kurweil bok är Singularity Nära, han tomter denna utveckling och resa mot singularitet i en graf. 

 

 

 

Denna singularitet är också kallad digital odödlighet eftersom hjärnor och en persons intelligens kommer att digitalt lagrad för evigt, även efter att de dör. 

Han tillade också att detta kommer att bli möjligt genom neurala ingenjörskonst och refererade de senaste framsteg som gjorts mot att modellera hjärnan och teknik som kan ersätta biologiska funktioner. 

Exempel på sådan teknik ges av  LiveScience inkluderar cochleaimplantat - ett implantat som är kopplad till hjärnans cochlea nerv och elektroniskt stimulerar det att återställa hörseln till någon som är döv.

Andra exempel inkluderar teknik som kan återställa motoriken efter nervsystemet är skadad.  

Ray Kurzweil, bilden, sade att "svaga, biologiska delar av mänskliga organ kommer att ersättas med" icke-biologiska "delar i framtiden. Han tillade att den icke-biologiska delen blir så mäktigt det kan helt modellera och förstå den biologiska delen och gör den överflödig

 

Tidigare i år, använde läkarna från Cornell University 3D-utskrifter för att skapa en protes öra med celler av brosk. 

En solid plast mögel trycktes och fylldes sedan med hög densitet kollagen gel.The forskare därefter broskceller i kollagenmatrisen.

Kurweil var inbjuden till konferensen eftersom han har tidigare skrivit böcker kring idén om singularitet.

Expanderande på denna idé Martine Rothblatt, vd för bioteknikföretaget United Therapeutics introducerade idén om "mindclones".

Dessa digitala versioner av människor som kan leva för evigt och kan skapa "mindfiles" som är en plats att lagra delar av våra personligheter. 

Hon sa att det skulle köras på en typ av programvara för medvetande och berättade The Huffington Post : ". Det första företaget som utvecklar Mindware kommer att ha [så mycket framgång som] tusen Googles"

Rothblatt tillade att närvaron av Mindware skulle kunna leda till att ersätta andra delar av kroppen med "icke-biologiska" delar. 

Under Kurzweil konferens tal, och i sin bok The Singularity Is Near, hänvisar han till Moores lag för datavetenskap, avbildad. Lagen hävdar att kraften i datorer fördubblas i genomsnitt vartannat år vilket placerar oss på kurs för singularitet av 2045

 
 

Detta är ett koncept som Kurweil också diskuterade och var grunden för hans bok Fantastic Voyage. 

I denna bok diskuterar han odödlighet och hur han tror att kroppen kommer att utvecklas. 

Han sade: "Vi kommer att bli allt icke-biologiska till den punkt där den icke-biologiska delen dominerar och den biologiska delen är inte viktigt längre. 

"I själva verket den icke-biologiska delen - maskinen delen - kommer att vara så kraftfull att det helt kan modellera och förstå den biologiska delen. Så även om den biologiska delen gick bort det inte skulle göra någon skillnad.

 

DIGITAL avatarer används för att bota SCHIZOFRENI

 

En avatar-system som kan hjälpa schizofrena styra röster i huvudet har utvecklats av brittiska forskare.

Som en del av behandlingen, patienter skapar en avatar genom att välja ett ansikte och en röst för den person, eller personer, tror att de är inne i sitt huvud. 

Terapeuter kan då uppmuntra patienterna att motsätta avatar och tvinga bort det, vilket ökar deras förtroende för att hantera sina hallucinationer.

Det första steget i behandlingen är att patienten skapa en datorbaserad avatar, genom att välja ansikte och röst av enhet de tror talar till dem. 

Systemet synkroniserar sedan Avatar läppar med sitt tal, så att en terapeut för att tala till patienten genom avatar i realtid. 

Terapeuten uppmuntrar patienten att motsätta rösten och gradvis lär dem att ta kontroll över sina hallucinationer.

Avataren tar inte patienternas vanföreställningar direkt men studien fann hallucinationer förbättras som en total effekt av behandlingen.

Detta beror på att patienter kan interagera med avataren som om det var en verklig person, eftersom de har skapat det, men de vet att det inte kan skada dem.

Många av de röster som hörs av schizofrena hotar att döda eller skada dem och deras familj.

"Vi kommer även ha icke-biologiska kroppar - vi kan skapa kroppar med nano-teknik, kan vi skapa virtuella kroppar och virtuell verklighet, där den virtuella verkligheten blir så realistiska som den faktiska verkligheten. 

"De virtuella kroppar kommer att vara lika detaljerat och övertygande som verkliga kroppar. 

"Vi behöver en kropp, är vår intelligens riktad mot en kropp, men det behöver inte vara så här klen, biologisk kropp som är föremål för alla typer av felmoder. 

"Men jag tror att vi kommer att ha



Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2344398/Google-futurist-claims-uploading-entire-MINDS-computers-2045-bodies-replaced-machines-90-years.html#ixzz2WtRrfPYL 
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Rättvisa

Kategori: Allmänt

Frågan är, kan det bli rättvist med fördelningen av mina tillgångar till mina fem barn, jag tänker då på att jag har jobbat och jobbar fortfarande hur mycket som helst på preem åt john min äldste son, jag får visserligen all bensin som jag behöver men med tanke på att jag jobbar 40 kanske 50 timmar i veckan så blir det kanske en bra affär för honom jämfört om han skulle betalat någon arbetare för det. Ska sådant räknas in i arvet en gång efter min eventuella död. 
Det är så att jag trivs otroligt bra med john så det finns inga problem när han ventilera något för mig som han skulle vilja ha uträttat. Det är inte bara det utan det är så roligt på annat sätt också, jag får träffa så väldigt många människor och många av dom är trevliga och som jag trivs bra med.
Gör jag fel som bara jobbar åt john och inte åt någon av dom andra, jag gör det som jag tycker är roligast och sen bryr jag mig inte.
Kan någon ge mig förslag hur jag bör göra

Boxning

Kategori: Allmänt

Nu har en svensk kvinnlig proffsboxare  blivit nockad och allvarligt skadad med medvetslöshet och hjärnblödning som föld. Så är målet i boxning, inte att döda kanske men att slå ner och skada sin motståndare så snabbt och så  mycket som möjligt och då gäller inte att tänka till och vara försiktig. Då kan det mycket väl tänkas att offret får för hårda slag och faller handlöst i golvet.
Det kan tyckas hårt att säga att vi måste räkna med att en och annan råka till att dö ibland men det är inte det som är det farligaste utan den inställning till människovärdet som försämras och gör att man inte ser att motståndaren är skadad utan gläds åt att motståndaren är nedslagen och inte nog med det alla som håller på den som slog ner sin motståndare blir glada och gläds i högan sky.
Tänk att så  många kan bli glada när samtidigt en människa ligger medvetslös och kämpar för att överleva. Vi får en sådan fruktansvärd dålig inställning till livet och medkänslan försvinner också.
Tänk också hur det blir om barn ser boxsningen och blir fasinerade av det, då gläds även dom och de får lätt känslan att det är något fint att boxas och att skada sin motståndare. När barn  som är så mottagliga ser sådant så följer det lätt långt fram i livet och dom får känslan att man kan slå ner en som verkar inte ha samma uppfattning som en själv. 
I stället för samförstånd och emparti blir det muskler som får avgöra vad som  är rätt
Är det rätt väg att bygga upp ett samhälle på?