kerlek.blogg.se

Vilda fantasier

Kategori: Allmänt

Kolla på vetandet värld, på svt 2 nästa gång kanske d 20 dec.
Det hanlar om Andre Rosses uppfinning,  energikatalysatorn.
Den kommer att revulotionera världen. Det är kall fusion en förening mellan nickel och vätgas under tryck och man får ut ofattbart mycket energi av det. Av ett gram nickel alltså ettusendles kilo får man ut lika mycket energi som av ca 6 kvm olja. Och då ska ni veta att det är ren energi, restprodukten blir tungt koppar. Det bästa med allt är att det inte kostar något eller försumbart, kanske 40 öre milen med bilen
Detta måste bli räddningen för moder jord, Om inget görs så kommer jorden att öka uppvärmning med 4 gr det närmast halvseklet och så länge det finns olja så förbrukas det och då kommer det att bli betydligt varmare än dom 4 gr. Tack vara ekanen så kan vi, inte bara minska utsläppen, utan helt upphöra med den.
För jag tror att den kommer att användas i allt som behöver energi: båter, bilar flygplan bl a
För att inte tala om till all värma och det är nog där vi får se dom första maskineerna som  produsera värme, det är först när vi behöver el som det fordras omvandling.
Eftersom det blir så billig energi så kan man faktiskt slösa mycket.
Man skulle kunna tänka sig att utnyttja uttjänskt gruvor och bygga enkla och billiga bostäder där och man ska kunna odla där.
I stället för som nu med vår korta växtperiod på ca 3 mån har vi 12 månader och vi kan reglera allt där, ljus, temperatur, fukthalt och utan vindar och utan farliga rovdjur. Vi kan förhindra ogräs av alla de slag. Gräsmattorna kan bli dom vackraste man sett.
Ändå roliare blir det kanske med odlingen att alla de slag. Vi kan alltid ha färskpotatis och kanske ändå bättre tomater som blir godare ju mer ljus dom får. Vi kan lätt ordna med simbasänger  löparesträckor och med palmer och andra vackra träd och växter som inte tål minussssgrader.
Det är endast fantasin som sätter gränser
 

Kommentarer

  • Cicci säger:

    Åh denna jäkla energikatalysator ;) kram

    2012-12-11 | 09:56:41

Kommentera inlägget här: